Ulkoasu made by.Teili
Kuvat by.Mitin Schleichtalli

2324252627281
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

RSS

 Hoitaja kato :o
06.12.2013 13:34 | mitinlelutalli

Mitämitä. Tänään oltiin hevosten kanssa Miivintallin adventti cupissa. Ollaankin kisailtu tosi ahkerasti menneet viikot. Tänään päivitin taas hoitajien tietoja. 4:stä hoitajasta vain yksi jäi jäljelle :o

Ei näy olevan hoitajien mieleen täällä aktiviteetit vai eikös kukaan löydä talliani. No ainakin sitä hoitajien runsautta riitti vähäksi aikaa :D


 - mitinlelutalli | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 05.12.2013 17:10 | mitinlelutalli

 

No nytten kerron vihdoin mitä on tapahtunut. Paren se onnistui tänäkin alkutalvena nyrjäyttää nilkkansa. Vaikka sillä on hokitkin se on onnistunut riehumaan tarhassa liukkaassa kohdassa jotenkin. Onneksi parin päivän lepo riittää. Muutenhan en olekkaan ehtinyt muuta kuin tehdä tallitöitä sekä pitää valmennuksia :D


 - mitinlelutalli | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000
 huhhuh!
20.11.2013 08:07 | mitinlelutalli

Huhhuh kun on kiirettä pitänyttämä elämä. Taas on blogi jäänyt huomiotta vaikka muuten olenkin tallilla paljon pyörinyt ja touhunut. Yksi töistäni on tietysti valmennukset.

Yritän taas nyt kovasti päästä tännekkin kirjoittelemaan juttujani. Vähän huono omatunto vaivaa tästä kirjoittelun puutteesta...mutta nyt joudun menemään valmennuksia pitelemään :)


 - mitinlelutalli | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Iitan päivitys
13.11.2013 09:31 | mitinlelutalli

No nyt kun olen sata vuotta etsinyt suomenhevosen korviketta, saanut kustomoitua hevosen niin nyt on sitten Mitin Iitan kuva ja tiedot päivitetty :)

Se olikin sitten tallin viiminen päivittämätön varsa. Kustomointi meni hiukan ehkä pieleen, mutta tekemällä oppii ;)

Nyt valmennusten pitoon....


 - mitinlelutalli | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Valmennus päivä
11.11.2013 10:43 | mitinlelutalli

Nyt on hermoni taas palannut tuhmista retkeilijöistä :)

Ei ole nyt viikonlopun aikana roskakasoja löytynyt ja Parenkin voi jo ihan hyvin:)

Saavuin tallille päivä heinien aikaan. Heittelin heinät hevosille hakaan ja palasin tallille juomaan kupin kuumaa kaakaota. Vaivuin niin mietteisiini juodessani että en huomannut ajan kulua. Säikähdin kun huomasin, että maneesissa odotteli jo ratsukko minua tulemaan valmentamaan. Äkkiä ampaisin maneesiin. Siitä valmennuksesta löytyy hoitoviekusta tarina.

Ennen suraavaa valmennusta kävinkin kaappaaamassa Parenin haasta. Harjailin parasta ystävääni. Kerkeäisin juoksuttamaan konimusta hetken ennen seuraavan valmennuksen alkua. Paren se pääsi purkamaan höyryjään maneesissa laukaten ja ravaten ;)                

Sen nopean pienen hetken jälkeen palautin Parenin talliiin. Seuraavaksi olisi se toinen valmennus jonka jälkeen olisikin jo melkein ilta kaurojen vuoro.


 - mitinlelutalli | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 varoitus retkeilijöistä!
07.11.2013 12:30 | mitinlelutalli

Tänään päiväheinien aikaan tapahtui harmillinen tapaus. Näin heiniä heittäessäni hakaan, että Paren hyppäsi aidan yli ja nuohosi jotain metikössä. Menin katsomaan mitä siellä oikein oli.

Siellä Paren oli löytänyt herkku aarteen mielestään. Minun silmiini jäteläjä kertoi retkeilijöistä jotka eivät välitä mistään! Kaikki purkan jämät ja muut roskat mitä löysin ovat hengen vaarallisia kaikille metsän eläimille...myös hevosille. Otin Parenia äkkiä riimusta kiinni ja estin sen syömästä epäilytttävän näköistä muffinia. vein Parenin talliin ja aloin siivoamaan metsää sotkuista.

Eipä kestänyt pitkään siivous. Kun palasin Parenin luokse se oli jo hyvin huonovointinen. Nyt joudun koko päivä taluttelemaan ripuloivaa hevosta.

Pyydänkin ettei muut hevoset sairastuisi, tallilaisia kertomaan heti jos löytyy lisää retkeilijöiden sotkuja. Pidetään metsä siistinä jookos.


 - mitinlelutalli | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Hyvä päivä :)
06.11.2013 09:43 | mitinlelutalli

Nyt onkin tuleviin kilpailuihin osallistujia, Viimisiin kahteen kun ei kukaan oikein meinannut tulla XD

Tänään alku iltapäivästä hain Parenin Talliin. Eipä olisi poika tahtonut tulla haasta leikkimästä. Sain hakea kaakkimuksen sieltä muiden joukosta. Tallissa kuitenkin Paren oli kiltisti antaen minun hoitaa konimusta. Mukavan hoitohetken jälkeen talutin Parenin ulos. Lähdimme metsään köpöttelemään. Vaikka ulkona olikin valoisaa javettä ei satanut, maisema näytti silti alakuloisen harmaalta. Kävimme kiipeilemässä kallioita ylös ja alas. Koko lemkin aikana ei ravattu eikä laukattu. Ihan vain nautimme harmaasta syys ilmasta. Jotta tosiaan olisi tullut kunnon liikuntaa peliin mukaan kävimme kiipeilemässä. Mäen huipulla sitäpaitsi näki aina kauemmaksi maisemia :)

Palasimme tallille jossa heitin parenin takaisin hakaan kavereiden luokse. Itselläni oli iltapäivästä yksi valmennettava. Nuori n3vuotias poni ratsukko. Siitä tulisi kivaa javaihtelu rikasta minulle.

Valmennus on luettavissa hoitoviekussa. Valmennuksen jälkeen meninkin super nälkäisenä kotiin syömään ennenkuin minun pitäisi palata tallille ilta tallia tekemään ;)


 - mitinlelutalli | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Sade päivä
04.11.2013 09:59 | mitinlelutalli

Tänään pääsinkin tallille aikaisin tultmaan. Hevoset olivat haassaan vesisateesta märkinä. Hain Parenin ja Iitan pois sieltä ja vein heijät talliin. Kuivailin kopukat ja lepertelin niille. Näyttivät tyytyväiseltä päästessään pois ulkoota. Kun konimukset olivat hoidetut otin Iitan ja taluttelin sen maneesiin. Iita olikin jo tottunut maneesissa olemaan jonkun verran. Laitoin Iitalle juoksutus ohjat. Olin saanut varsat niihinkin jo tottumaan. Iitaa en vain ollut vielä juoksuttanut ikinä. Niinhän siinä sitten kävi, että kun yritin saada Iitaa ns ympyrälle ja itseni keskelle Iita kuuliaisesti seurasi minua. Noh...Annoin iitan tulla kuuliaisesti vierelleni. Lähdin kävelemään neidon kanssa ihan tavallisesti. Sitten aloinkin juoksemaan ja Iita ilostui siitä. Jättäydyin Iitasta  ja annoin senjuosta. Itse jäin paikoilleni ohjastamaan Iitan juoksua ja ilon pukituksia. Iita meinasi piankin hiljentää vauhtia mutta äänelläni ohjasin Iitaa jatkamaan ravissa. Yllätyksekseni Iita jatkoikin ravissa. Pienellä eteenpäin ajolla Iitan juoksutus onnistui kuin itsestään.... Iita on varmaan maailman helpoin varsa mietin itsekseni. Sain äänelläni Iitan Rauhoittumaan käyntiin. Vaihdoimme suuntaa ja aloitimme ravaamisen. Kokeiltiin laukkaakin. Lopuksi kävelimme vähän aikaa yhdessä maneesissa. Rapsuttelin pientä tyttö varsaa ja kehuskelin sitä kuinka hieno otus se olikaan. Vein iitan talliin. Koska sade ei ollut mihinkään lakannut päätin jättääkkin hevosen alun sisälle.

Paren se jo odotteli valmiiksi innoissaan minua. Höristyksä ja haleja sateli kun astuin Parenin karsinaan. Hymyilytti vähän kun Paren on niin hellyyden kipeä. Jos se saisi päättää asuisin varmaan sen karsinassa aina sitä rapsutellen :)   Kiitos harmaan ja märän ilman laittelin Parenin valmiiksi ja vein sen maneesiin. Tänään jatkettiin siitä samasta kuin aika usein joudumme jatkamaan. Eli yritimme pysyä käynnissä ja välillä yritimme pysyä ravissa. Hain Ohjas tuntuman kunnolla Pareniin. Sen saatuani teimme taka osa käännöksiä. Harjoittelimme piruetin tekoa. Se on hyvin vaikea liike tehdä mutta ajoittain Paren onnistuukin siinä. Ei niin että voisi sanoa että Paren osaisi sitä vielä, mutta sitkeällä harjoittelulla se varmasti oppisi.

Taas kerran hiki vain valui meistä kun päästiin ulos maneesista. Ulkona satoi vettä nyt entistä rajummin. Kuin saavista olisi kaatanut vettä taivaalta. Talutin Parenin talliin. Hain muutkin hevoset sisälle. Kuivasin ja loimitin Parenin. Seuraavaksi aloinkin heittelemään päivä heiniä konimuksille. Kun ulkona sataa vettä ja on kosteata, siloin on ihanaa olla lämpimähkössä tallissa hevosen hajuissa ja heitellä hyvältä tuoksuvaa heinää hevosille.


 - mitinlelutalli | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 varsa päivityksiä :)
31.10.2013 20:17 | mitinlelutalli

Tänään sain päivitettyä melkein kaikki varsat :)

Into ja Hamlet ponien kuvat kyllä täytyy vielä uudestaan ottaa jotta kuvanlaatu olisi parempi. Kuitenkin olen tyytyväinen ponien ulkonäköön minkä olen saanut aikaiseksi.

Darganin kuvaa kannattaa käydä katsomassa. Hevosen lopputulos ei ollut aivan se mitä suunnittelin, mutta olen silti tyytyväinen hevosen ulkonäköön asennon kuin värinkin puolesta.

Kommentoikaa jos olette toista mieltä.....tai vaikka olisittekin samaa mieltä. Onhan positiivistakin palautetta kiva saada välillä :)

 

Ööö..hups. Huomasin tänä aamuna kuvien olleen poissa. Korjasin asian, eli nyt ovat nuorten hevosten kuvat nähtävillä ;)


( Päivitetty: 01.11.2013 09:07 )

 - mitinlelutalli | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 30.10.2013 10:11 | mitinlelutalli

Tänään meninkin tallille ihanassa kirkkaassa syys säässä. Katselin haassa temmeltäviä hevosia tyytyväisenä. Paren se huomasi minut ja jolkotteli luokseni. "huhhuh oletpa kurainen poika!". Annoin halauksen Parenille kurasta välittämättä. Vein hevosen suorinta tietä peseytymään.

Eipäs ollutkaan valkoista hevosta helppoa saada puhtaaksi. Pahimmat kurapaikat olivat lautasilla ja kintereillä. Vihdoin saatuani hevosen kuntoon hain ratsastus kamppeet. Vaikka en itse olekkaan ehtinyt paljoa tallitöiden lisäksi ratsastella on hevoset silti huippukunnossa. Tallia on kiireideni ajan hoitanut naapurin väki myös, he siis ovat pitäneet huolta hevosten liikuttelustakin.

Saatuani paren kuntoon taluttelin sen kentälle. Paren oli selkeästi rauhoittunut paljon nuoruudestaan tai varsuudestaan. Siitäkin huolimatta meidän yhteinen ratsastus hetki meni pitkälti pysähdellessä. Paren yritti tuontuostakin kiihdyttää aina vain kovemoaan askellajiin. Niinpä kun ravailin tai laukkasin tein sen kaarrellen volteilla. Kun hiki virtasi taas kummallakin päätin lopettaa. Olin iloinen parenin kanssa ollessani. Se on minun mussukkani :)

Vein Parenin takaisin hakaan ja aloin lajittelemaan hevosille päiväheiniä. Nyt kun olen parin päivän ajan saanut tehdä tuttavuutta Bessiin ja Apolloon, olen alkanut pitämään niitä todella upeina hevosina. Vieläkään en vain ole keksinyt käyttöä shire hevoselle. En oikein raaskisi pitää sitä vain pihakoristeenakaan...No ehkä jossain välissä keksin.


 - mitinlelutalli | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 valmennus suunnitteilla
29.10.2013 12:46 | mitinlelutalli

Noin sain tänään lisättyä valmennus listan tallille :)

Tarkoittaen sitä että tarjoilen taas halukkaille valmennus mahdollisuutta.


 - mitinlelutalli | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Kylmäverisiä
28.10.2013 11:57 | mitinlelutalli

Pitkästä aikaa pääsinkin tänä aamuna tallille ihan tavallisia töitä tekemään.

Aamu oli pimeä,märkä ja sumuinen kun menin kantamaan aamupalat hepoille.Tallin ruokittuani menin Dandin karesinaan pakkaamaan Dandia. Tänään olisi joku lasten tapahtuma jossain mihin dandi pääsisi talutusratsastukseen. Paketoituani Dandin veinkin muut hevoset hakaan. Eipä hevoset kauhean kiirreellä hakoihinsa menneet. Siinä touhutessani saapui tallille kaksi kuljetus autoa. Riensin ihmeissäni katsomaan mitä nyt oli tapahtumassa? NO toinen kärri olikin Dandia varten,kuljettaja kävikin hakemassa konimuksen itse kyytiin. Toinen kärry olikin jo lastattu. Kuskina oli ollut äitini. Äiti katsoi minua hetken ja sanoi "Etkös muistanut tätä! Sanoinhan sinulle että ne sedän kaksi hevosta saapuvat tänään?". Niin totta tosiaan. Äiti olikin maininnut asiasta minulle päiväkausia sitten. Setä olikin aikoinaan ostanut Britteinsaarilta hevosia kaksi. Nyt setä oli jäänyt eläkkeelle joten hevoset siirrettiin tämän tallin käyttöön. Minulla ei ollut harmainta aavistusta mitä hevoskontista löytyisi.

Avattiin trailerin ovi äitin kanssa. Katsoin järkyttyneenä sisälle konttiin. Näin yhden raskaan hevosen ja yhden....mikälie jättiläinen!!! Miten kukaan on saanut nuo mahtumaan samaan traileriin yleensäkkään mietin itsekseni. Otin pienemmän Tinkerin ensin ulos. Nätisti ja rauhassa konimus tulikin pihalle. Sain huomata, että hevonen oli oikeastaan aika kauniin näköinen. Vein Tinkerin sisään talliiin ja purkasin sen. Samalla tein tuttavuutta vielä itselleni vieraan hevosen kanssa. Paloin halusta nähdä hevosten paperit ja tietää niistä enemmän. Tosin en voinut olla ihmettelemättä mitä kummaa näiden jättimäisten konien kanssa tekisin oikein?

Seuraavaksi hain sen isomman jätin trailerista.Katsoin vähän aikaa valkoista jättimäistä tammaa. No huhhuh! Ajattelin. Hevonen näytti olevan melkein 2metriä korkea. Tartuin itseäni niskasta kiinni ja vein jätti tamman pihalle. Hitaasti tamma peruutti itsensä ulos. Vein tammankin talliin purettavaksi. Se ei ollutkaan mikään helpoin työ. Ähkien ja puhkuen sain hevisen riisuttuakuitenkin.

Nyt tallissa seisoi kaksi kylmäveristä. mitä niillä tekisin!!!? Meninkin seuraavaksi tutustumaan konimusten papereihin...


 - mitinlelutalli | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 26.10.2013 08:11 | mitinlelutalli

Anteeksi syksyn epäaktiivisuuteni kirjoitteluni suhteen. Nyt näyttää siltä että viikonpäästä kiireeni vihdoin rauhoittuu. Tämän kunniaksi suunnittelen valmennuksien järjestämistä ;)     Tallin joukkioon on myös eilen liittynyt uusi hoitaja :D    Tervetuloa Tiialle! Toivottavasti viihdyt.

 


 - mitinlelutalli | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Halloween lähestyy!
02.10.2013 20:28 | mitinlelutalli

Westernin kisat olivat ja menivät. Vaikka osallistujia olikin ennätys vähänsain sentäs pidettyä kisat :)

Kaupan päälle halusin keksiä lisää erikoisia tapahtumia, joten keksin Halloweenkisat. Saas nähdä tuleeko uusi ennätys osallistujien vähyydessä, vai kiinnostuisiko hevosihmiset Halloween tapahtumasta vähän enemmän...

Harmikseni kiireeteivät olevieläkään hellittäneet, joten en olepäässyt itsetarinoimaan ollenkaan :(      Kuitenkin tiedän, että nämä kiireet helpottavat kyllä, mutta kun en tiedä monta viikkoa taikka kuukautta tässä menee, mutta lupaan palata itsekkin tarinointiin takaisin heti kun koneelle taas kerkeän ajankanssa pysähtymään ;)


 - mitinlelutalli | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 KILPAILUIHIN TULKAA!
23.09.2013 09:46 | mitinlelutalli

Pian on meillä lännenratsastus kisat. Jokainen luokka kaipaisi lisää osallistujia kipeästi. En näin pienellä osallistuja määrällä saa kisoja pidettyä.

Nyt Kaikki vaan uutta kokeilemaan, lännenratsastus on ihan kivaakin hei.


 - mitinlelutalli | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000©2015 blogi | Mitin Schleichtalli - suntuubi.com